Verschillende ballonmaten Zoveel verschillende ballonnen. Verschillende maten. Verschillende kleuren. Misschien zijn het er wel zoveel dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Om u op weg te helpen, hebben we in deze blog wat verschillen uiteengezet om u wat meer helderheid te scheppen over wat het verschil is in maten en hoe deze tot stand komen. 

Allereerst is het belangrijk om een verschil te maken tussen folieballonnen en latex ballonnen. Waarom? zult u zich afvragen. Dat komt omdat de grootte hiervan op een andere manier worden gemeten. Bij een latex ballon gaat het om de diameter en deze wordt horizontaal op het breedste punt van de ballongemeten. Bij een folieballon wordt ook altijd de doorsneden gegeven, deze is diagonaal gemeten ( net als bij een beeldscherm). Hierdoor zal een 18" folieballon altijd iets kleiner zijn dan een 18" latex ballon. 

Latex ballonnen:

Bij latex ballonenn wordt zoals hier boven al is vernoemd de diameter gemeten op het breedste punt. Deze maat is de ideale maat van de ballon waarop deze op zijn mooist is. uiteraard kunt u de ballon verder opblazen of kleiner maken maar daardoor krijgt de ballon een andere vorm. 

Wanneer u een latex ballon verder opblaast dan de aangegeven afmeting zal deze een peer achtige vorm krijgen. De onderkant van de ballon rekt dan verder uit. Wanneer de ballon kleiner wordt opgeblazen zal deze een meer rondere bal achtige vorm krijgen. Daarbij is het goed om te weten dat alle latex ballonnen boven de 30inch altijd een ronde bal achtige vorm hebben en wanneer deze boven de aangegeven maat worden opgeblazen een grotere kans hebben op knallen. 

Folie ballonnen

Folieballonnen worden niet zoals latexballonnen gemeten in hun diameter maar via de diagonaal. Dit komt omdat folieballonnen gemaakt worden van 2 platte stukken folie die op de randen aan elkaar zijn gehecht. een folieballon zal daarom nooit ( uitzonderingen daar gelaten) even diep zijn als dat deze breed is. 
Daarnaast zijn de meeste folieballonnen gemaakt in diverse aantrekkelijke vormen zoals een struisvogel, strik of kinder wagen, iets wat bijvoorbeeld met een latex ballon nauwelijks kan. Daarom worden folieballonnen op de uiterste punten van links onder naar rechts boven gemeten (of andersom als je de ballon draait) 

Om een klein voorbeeld te geven van diverse ballonmaten hebben we de volgende 2 foto's gemaakt waarbij we meerdere afmetingen folie en latex ballonnen naast elkaar hebben opgeblazen: 

Ronde latex ballonnen:

Van links naar rechts: 5" / 11"/ 16"/ 36"Latex hartballonnen:

Van links naar rechts: 5" / 11"/ 16"/ 36"Folie hartballonnen:


Van links naar rechts: 18" /36"
  Marco Ruissen     01-05-2018 17:47     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.